VINURI

PROFILUL VINURILOR

Echipa CLOS DES COLOMBES lucreaza cu tot sufletul zilnic sa produca vinuri de calitate superioara. Lunga experienta de producator si degustator a lui Anne Marie Rosenberg, pasiunea ei pentru gastronomie sunt atuuri care permit la Clos des Colombes crearea de vinuri autentice, fine, echilibrate, cu accent de terroir, foarte cautate de amatori.

Vinurile noastre sunt lucrate intr-o maniera traditionala, artizanala, in sensul nobil al cuvintului, fiecare millesime are si va avea un gust putin diferit de altul –mai mult sau mai putin soare, un stres hidric, o ploaie cand nu trebuie-. Cu cat un produs e mai natural, cu atat gustul sau este mai variat.

terra alba

Vin alb sec obtinut in urma unui asamblaj clasic de soiuri autohtone: Feteasca Alba si Riesling. Pastrat timp de cateva luni in butoaie de stejar, raspandeste un gust de lemn foarte discret. La degustare, Terra Alba este amplu, gras si aromatic.

terra rossa

Asamblajul vinului este realizat pe o baza clasica: Cabernet Sauvignon si Merlot. Peste acestea, adaugam cativa litri din soiurile aparte de exemplu Syrah si feteasca Neagra sau Pinot Noir, rezultatul fiind unul nemaipomenit. Este pus la invechit timp de 4 ani in butoi si apoi isi continua invechirea in sticle.

gourmand

Elegant si irezistibil pentru toti impatimitii acestui soi.
Caracteristica Gourmand este eleganta si lenjeritatea sa. Este un vin perfect pentru amatorii de vinuri fructoase si racoroase.

Sereine

Un vin alb sec pur si simplu magnific. Este intens parfumat cu aroma de piersica tomnatica, caise si un usor iz de vanilie. Poate fi fermentat si pastrat pe o parte in stejar nou. La degustare este un vin plin, cu gust de piersici, pere si condimente usoare precum piperul alb.

syrah

A fost visul meu sa plantez Syrah, intrucat soiul este foarte pretentios cu solul, dar am reusit. De cativa ani producem un vin rosu sec, cu tanin simplu, condimente dulci si fructe rosii si negre. Are un minunat gust usor piperat si un discret parfum de lemn.

omulet de lemn

Un vin exigent compus intotdeauna dintr-un soi autohton de Feteasca Neagra si un soi international precum Pinot, Merlot, sau Syrah, oferind ambalajului o personalitate distincta si distinsa. Vinul rezultat este rosu sec maturat in butoaie de stejar frantuzesc timp de cel putin 2 ani.

printesa si bobul de mazare

Printesa si Bobul de Mazare denota un interes aparte pentru ambalarea a doua sau mai multe soiuri autohtone si internationale. In fiecare an, asamblajul este diferit. De exemplu, Riesling Italian si Feteasca cu Viogner. Acest vin alb sec se invecheste mult timp in butoaie de stejar si are un gust fin de lemn.

renaissance alb

In fiecare an selectam cel mai reusit si original vin alb sec, din care pastram un singur butoi, pe care il supraveghem pana cand vinul ajunge la maturitate perfecta. Abia atunci il imbuteliem. Poate fi un asamblaj subtil sau mono soi, precum Riesling, Sereine sau Pinot Gris. De fiecare data, ne lasam ghidati de vinuri si imaginatie.

renaissance rosu

Intotdeauna cand facem asamblajul incercam sa alegem cel mai deosebit si aparte vin. Putem alege din mai multe soiuri, precum Syrah sau Feteasca. Elaboram un asamblaj si vinul rosu care se remarca il pastram intr-unul sau doua butoaie de stejar timp de cativa ani. Il imbuteliem apoi si il punem din nou la pastrare pentru cel putin un an inainte de a fi pus spre vanzare.

champagne la ferraudiere

Exista o mica podgorie in Franta care apartine de Clos des Colombes. Le Champagne la Ferraudiere provine din Ambonnay, una dintre cele doar 17 comune care au drept de DOC Champagne Grand Cru. Asamblajul este majoritar de Pinot Noir, cu putin Chardonnay si un sfert de vin Reserve. Poate fi savurata la aperitiv si se completeaza perfect cu fructe de mare, peste si sosuri delicate.

GAMA PETIT CLOS

Gama Petit clos corespunde gamei noastre Second Vin care exista in multe zone viticole din lume.

Obiectivul a fost de a permite unui public mai larg de a ajunge la vinurile clos des colombes, dar cu un pret mai acesibil decat vinurile din gama Premium si Super premium. Vinurile din aceasta gama nu au avut profilul necesar pentru a fi integrate intr-una din gamele superioare, dar sunt deliciose si au o abordare mai usoara.

Pentru a fi siguri ca putem oferi o gama de calitate vinurile au fost clasate in gama Vin din Romania care a permis punerea in asemblaj 30% de vinurile anilor anteriori invechite in butoaie de stejar, care ne-au permis sa oferim vinuri de calitate cu un potential de invechime. O gama care merita a fi descoperita.

petit clos blanc

Soiuri : majoritar Sauvignon, Feteasca Alba, in cantitate mica Riesling Italian, Sereine. Un vin cu o culoare stralucitoare, marcata de lemnul din butoaiele de stejar dar fara greutate. In gura, vinul este vioi cu gust floral. La sfarsit este echilibrat si proaspat. Petit clos blanc se potriveste foarte bine la carne alb, la peste, la fructe de mare

petit clos rose

Soiuri: cabernet, merlot, syrah, feteasca neagra in cantitate aproape egala. Un rosé de gastronomie. Culoare frumosa, gust exceptional de mici fructe rosii bine coapte: capsuni, fragi, zmeura si piper roz. Acest vin este gurmand, convivial si calduros. Un rose de vara dar si de tot anotimpul, pentru toate felurile de mancare: peste, carne, desert… Un rose de placere.

petit clos rouge

Soiuri: majoritar Syrah, Cabernet, Merlot, Feteasca Neagra si putin Pinot Noir. O culoare rosu inchis, bine marcata aroma de lemn, paine prajita si afumata, da dovada de  vechime in butoi. La gust Petit Clos Rouge este rotund cu tanin suplu. Petit Clos rouge se asocieza usor cu diferite preparate de carne si cu bucataria mediteraneana.

viticol
  • Contact
  • Blog
  • Facebook
  • Instagram
  • Cumpara